Jdi na obsah Jdi na menu

Odstranění oleje ze zámkové dlažby

Každámu z nás se občas  stane že mu občas něco upadne nazem. Na tom není neobvyklého, doma podlahu setřeme a je to. Avšak venku na zahradě nabo na terase může nastat problém  pokud máte podlahu udělanou se zámkovké dlažby. Ta sice snese mokro, vlhko, sníh i mráz, ale s jednou věcí si neporadí a tou je mastnota. Pokud občas grilujete asi víte o čem mluvím Mastnota na zámkovmell.jpgé dlažbě je opravdu problém! Ačkoliv je internet určitě fenoménem ve hledání řešení otázek všeho míra odpověď na otázku jak dostat mastnotu ze zámkovky jsem na českých fórech hledlal marně. Rada odborníka hobbymarketu ať potřísněné díly dlažby vyměním za nové mne opravdu pobavila a s úsměvem na rtu jsem mu řekl, že až budu mít zase blbou náladu tak se určitě stavím. Nakonec jsem se vydal do ostravského Bauhausu s nadějí, že něco objevím. Prodavači byli dobře ukrytí tak jak je to tady dobrým zvykem a tak jsem začal s akcí na vlastní pěst. V uličce s čistícími prostředky jsem objevil regál německých výrobků na čištění snad všeho. Po chvilce jsem nalezl to co jsem hledal. Malá plechovka o obsahu poloviny litru a cenně 249,- Kč ve mne vyvolala velké rozrušení, avšak má touha po opět čisté dlažbě, byla nepřemožitelná a ani přrozená lakota ji neodradila. Netrpělivě jsem si přečetl návod k použití, kde mne výrobce nabádal abych obsah před použitím řádně protřepal. Po té jsem odjistil víčko a co bylo uvnitř mne docela překvapilo. Konzistence přípravku mi připomínala dětskou přesnídavku a to jak barvou tak i tekutostí. Nanesl jsem tedy na postižená místa a s nejistotou čekal co bude dál. Cca po 1/2 hodině se emulze vstřebala do zámkovky, která je vlastně porézní a to je ten důvod oněch obtíží při odstraňování mastnoty. Následně zbyl na povrchu dlažby bílý jakoby vápený povlak, který jsem rozkartáčoval rýžákem a pak ještě přelil horkou vodou a ještě jednou překartáčoval. A světe div se ono to fungovalo.

Musím tedy pochválit ty kapitalistické souzdruhy z NSR, že toto se jim opravdu povedlo a já dávám palec nahoru přípravku firmy MELLERUD - OLFLECKEN-ENTFERNER. K dostání je v síti marketů BAUHAUS a OBI. Cena 249 Kč / 0,5L .            

odkaz:


http://www.mellerud.de/en/shop/details/shoparticle/oil-stain-remover-0-5-l/tg/catalog/product/view/1290/-693bb6813a.html

 

       

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

AInsulfulk - Reading the new blood exigencies guidelines

12. 10. 2018 18:15

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/pharmacie-francaise-en-ligne-cialis/

AInsulfulk - 40 Ways to Earlier small Your Blood Influence

28. 9. 2018 8:58

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-france/

Amainnavadly - Drunk Blood Power - Federal Nerve

2. 7. 2018 9:19

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-moins-cher-homme/

Tomas - Odstranění olejových skvrn ze zámkové dlažby

5. 5. 2017 22:10

Koupil jsem ve spreji. Jmenuje se to přímo Odstraňovač olejových skvrn. Nastříkal jsem na flek a nechal působit, po chvíli jsem to spláchl vodou a utřel hadrou nebo kartáčem. Mají to na www.technickachemie.cz v kolonce čističe. A ani to nebylo drahé. Stál cca dvě stovky.

Ria - Absorbovač oleja

16. 3. 2017 13:55

Kúpila som niečo podobné, ale značku HG 42, tiež to bolo ako presnedavka, flaky trochu vybledli, nie úplne. Na dlažbe však ostali biele mapy po odstránení prípravku. Máte s tým skúsenosti aj pri Mellerud?
Dá sa to niečím odstrániť? Alebo sa to časom vymyje?

Michaela - Olej na zamkovej dlazbe

29. 10. 2012 12:54

Je MELLERUD - OLFLECKEN-ENTFERNER k dostaniu aj na Slovensku? Ak ano, kde?
Dakujem

R.M. - Zámkovka

29. 8. 2012 10:48

Jdu to hned dnes koupit a jestli to zafunguje, vysekávám hlubokou poklonu za tip!!!! :-)